Virtuelle gudstjenester

Udlandspræst: Vi vil fortsætte med zoomgudstjenester efter coronakrisen

Præst ved Den Danske Kirke i London Flemming Kloster Poulsen mærker, at der er en lyst til at mødes under coronakrisen – også selvom det er virtuelt. Han vil også efter coronakrisen fortsætte med rat ække ud til de mennesker, der ikke kan komme i kirken – eller som foretrækker at møde kirken digitalt. Foto: Privatfoto

Den Danske Kirke i London er en af mange, der under coronakrisen har forsøgt sig med virtuelle gudstjenester via Zoom. Det har vist sig så populært, at kirken også efter krisen vil tilbyde online-gudstjenester

Da Storbritannien lukkede ned, var restriktionerne betydeligt strammere end i Danmark. Behovet for at mødes i Den Danske Kirke i London var efter et par ugers lockdown stort. Derfor begyndte udlandspræst Flemming Kloster Poulsen først i april at bruge Zoom – den digitale tjeneste til videokonferencer – til at holde virtuelle gudstjenester, så kirkegængerne kunne deltage hjemmefra.

Zoom

Zoom er en amerikansk videokonferencetjeneste, der gør det muligt for et stort antal deltagere at logge på samtidig via et fælles link.

Tjenesten har oplevet kraftig vækst under coronakrisen, men er også blevet kritiseret for manglende datasikkerhed.

Man skal være opmærksom på, hvem man 'lukker ind' til en zoom-begivenhed, så man undgår såkaldte zoom bombings – som det for eksempel skete for Brobyggernes ramadanmiddag.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien