Boganmeldelse

Turen går til Sverige med Paulus

Det kræver mod at forlade sin forskningsmæssige comfort zone, og det er al ære værd at Engberg-Pedersen ønsker at aktualisere Paulus som politisk tænker med en mulig løsning på nogle af tidens identitetspolitiske kontroverser, skriver Martin Ravn i sin anmeldelse. Foto: Gyldendal

ANMELDELSE: Som Paulus-forsker får Troels Engberg-Pedersen prisværdigt selv den bageste række i auditoret med. Men som samfundstænker må forfatteren måles på sine argumenters kraft, og her kniber det mere, mener sognepræst Martin Ravn

Identitetspolitik er en af tidens varme kartofler. I de senere år er det blevet almindeligt, at en lang række forskellige grupper kræver anerkendelse af deres særlige identitet. Erfarer man, at anerkendelsen udebliver, er fanden løs i Laksegade.

Paulus om identitet

Titel: "Paulus om identitet. Hvordan er apostlen relevant for os i dag?"
Forfatter: Troels Engberg-Pedersen
Forlag: Gyldendal