Tredje kandidat stiller op som biskop i Aalborg – og flere nyheder

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Her kan du holde dig orienteret om de seneste nyheder fra kirkelivet i ind- og udland fra andre medier og kirkelige aktører. Vi opdaterer løbende artiklen

11. maj:

• Katolske præster i Tyskland bryder Vatikanets forbud mod at velsigne homoseksuelle par (Avisen/Ritzau): Ved omkring 100 gudstjenester blev der mandag uddelt velsignelser til alle par – bøsser, lesbiske eller heteroseksuelle

10. maj:

• Tredje kandidat stiller op til bispevalg i Aalborg (Pressemeddelelse): Formand for Provsteforeningen, provst i Horsens Annette Brounbjerg Bennedsgaard, melder sit kandidatur.

6. maj:

• DF kalder kirkeminister Joy Mogensen i samråd om juleaflysning (Kirkeudvalget): Kirkeordfører spørger blandt andet ministeren, om "det kan tolkes som dårlig ledelse at udsende en vag anbefaling kl. 21.40 den 23. december 2020, dagen før årets største kirkedag?" – se samrådsspørgsmål K, L, M og N.

3. maj:

• DAP, præstekvoter og bæredygtighed – læs referatet fra bispemødet (Pressemeddelelse): Præstefordeling i fremtiden: "Uanset hvordan det gøres, vil der være tale om politiske valg."