Natkirkesagen

Tidslinje: Sådan har folkekirken og Koda kæmpet siden 1961

I løbet af 1960'erne blev det almindeligt med kirkekoncerter, også med andre genrer end klassisk. Her spiller Savage Rose koncert i Tagensbo Kirke i Københavns nordvestkvarter i 1970 - foran et lettere skeptisk ungt publikum. Foto: Asger Sessingø/Ritzau Scanpix

Beskyttelse af salmevalg, en Koda-sag om en musikgudstjeneste fra 1983 og støtte til et kirkeligt escape room. Få en historisk gennemgang af folkekirkens støtte til komponister og tekstforfattere bag musikstykker

Der var engang, hvor man indførte en lov om betaling til beskyttede værker, spillet under gudstjenester. Der var engang, hvor en præst blev ringet op af sin biskop, fordi han havde afholdt en “musikgudstjeneste”.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Dom i natkirkesag

Koda har sagsøgt Vor Frue og Trinitatis Kirker i København for at krænke ophavsretten under deres natkirke-arrangementer. Kirkerne nægter at betale koda-afgift for arrangementerne, da de mener, at de hører under ophavsretslovens undtagelse af gudstjenester.

Københavns Byret har nu truffet afgørelse i sagen. Læs hele dommen her.

Kilde: Københavns Byret.