Tidligere ungdomspræst: Vi skal ikke kun være kirke for dem, som i forvejen er glade for den

Der har i uKirke i løbet af årene været en del for en kirke atypiske arrangementer. Og nogle gange er ungdomskirken også gået for langt i forhold til at imødekomme sin målgruppe, fortæller tidligere uKirke-præst Thomas Nedergaard. Foto: Malte Ystrøm Madsen

Sognepræst Thomas Nedergaard var i næsten et årti præst for de unge i uKirke på Vesterbro i København. Det har han nu været med til at skrive en bog om. En del af succesen har grobund i, at kirken for de unge blev placeret i en “rigtig” kirkebygning, fortæller han

Det er efterhånden halvandet år siden, at Thomas Nedergaard stoppede som præst i uKirke på Vesterbro og i stedet drog mod det jyske til et job som sognepræst i Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Hvorfor tror I jeg vil frelses?

"Hvorfor tror I jeg vil frelses? Om uKirke og undersøgelsen af unge voksnes tro og kultur" blev udgivet på forlaget Eksistensen den 10. november 2021. Bogen er skrevet af Thomas Nedergaard og Malte Ystrøm Madsen, som begge var med til at skabe og udvikle ungdomskirken uKirke på Vesterbro i København.
Bogen handler om uKirkes udvikling og udfordringerne med at få unge til at interessere sig for og deltage i kirkelivet i Danmark.