Bispevalg i Aalborg

Thomas Reinholdt Rasmussen valgt som biskop over Aalborg Stift

Bispekandidaterne Thomas Reinholdt Rasmussen og Annette Brounbjerg Bennedsgaard ankommer til Aalborg Stift for at modtage vælgernes dom. De stemmeberettigede har kunnet stemme elektronisk siden den 6. oktober. Foto: Heiner Lützen Ank

Anden runde af bispevalget i Aalborg Stift er afgjort. Med 829 mod 743 stemmer foretrak et flertal på 52 procent af de stemmeberettigede nordjyder en lokal kandidat

Det bliver den 49-årige provst i Hjørring Nordre Provsti Thomas Reinholdt Rasmussen, der skal afløse Henning Toft Bro som biskop over Aalborg Stift.

Blå bog: Thomas Reinholdt Rasmussen

Født i 1972.
Forhenværende sognepræst i Elling Pastorat og i Tversted Pastorat.
Sognepræst i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring fra 2012 og provst i Hjørring Søndre Provsti fra 2015.
Formand for Bibelselskabets Stiftsudvalg i Aalborg Stift siden 2011 og medlem af Det mellemkirkelige Råds teologiske arbejdsgruppe fra 2015. Tidligere medlem af biskoppernes teologiske arbejdsgruppe vedrørende dåb og nadver fra 2016 til 2019.
Gift med sognepræst Sara Dommerby Toft. De har tilsammen seks børn.