Debat

Teologistuderende: Politisk aftale kan skade teologiske forskningsmiljøer. Det bør bekymre folkekirken

"Konsekvenserne af regionaliseringsaftalen vil ikke blot være færre teologiske kandidater til de ledige præsteembeder, nej, der vil også være stor risiko for, at det går ud over kvaliteten på de teologiske uddannelser og skader de teologiske forskningsmiljøer," mener teologistuderende Kristoffer Johannes Schmidt-Hansen. Foto: Kåre Gade.

Når der optages færre studerende på teologi, rammer det uddannelsesstedernes økonomi og dermed kvaliteten på uddannelserne. Derfor bør folkekirken blande sig i uddannelsespolitikken og samarbejde tættere med universiteterne, skriver Kristoffer Johannes Schmidt-Hansen

Teologistudiet på Københavns Universitet skal i de kommende år reducere optaget af nye studerende med omkring 20 procent. Det er konsekvensen af den såkaldte regionaliseringsaftale, som før sommeren blev indgået efter korte forhandlinger og med bred politisk opbakning.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kristoffer J. Schmidt-Hansen

Kristoffer Johannes Schmidt-Hansen er stud.theol. og medlem af de studerendes fagråd på Det Teologiske Fakultet i København. Dertil medlem af KU’s Uddannelsesstrategiske Råd. Han skriver blandt andet om uddannelse, universitetspolitik og arbejdsmarked for Kirke.dk

Læs alle klummer i serien