Studerende: Præsteboligen er en moderne arbejdsplads

Stud.theol. Kristoffer J. Schmidt-Hansen mener, at præstegården også i dag er en vigtig del af præstegerningen. Og så kan en præstebolig være med til at tiltrække præster både i byen og på landet. Her ses præstegården i Lynge på Sydsjælland. Foto: Leif Schack-Nielsen/Ritzau Scanpix

Stud.theol. Kristoffer J. Schmidt-Hansen mener, at præsteboligen også i 2021 har mange fordele. Både for præsten og sognet. Men tiden er kommet til, at præster får indflydelse på indretningen

Præsteboligens funktion har mildest talt ændret sig gennem historien. Udviklingen er da også i de senere år blevet belyst i forskellige bogudgivelser.

Kristoffer J. Schmidt-Hansen

Kristoffer Schmidt-Hansen er stud.theol. og formand for de studerendes fagråd på Det teologiske Fakultet i København. Han skriver blandt andet om uddannelse, universitetspolitik og arbejdsmarked for Kirke.dk.

Læs alle klummer i serien