Studenterpræst på Ungdommens Folkemøde: Vi vil i dialog med de unge

“Med vores tilstedeværelse på folkemødet ønsker vi at møde de unge direkte og plante et frø, så de ved, at hvis de får brug for kirken en dag, så er vi der. Så er man altid velkommen,” siger studenterpræst Charlotte Cappi Grunnet. Foto: Martin Krath-Andersen

Folkekirken har sat et telt op på Ungdommens Folkemøde, hvor unge kan tale frit med præster. Præsterne ønsker at fjerne berøringsangsten for at tale om de store spørgsmål og at gå i kirke

En 2,5 meter høj, pink kopi af hovedet fra Thorvaldsens Kristusfigur står midt i teltet, hvor en skare af præster står klar til at tale om alt mellem himmel og jord. Folkekirken er med på Ungdommens Folkemøde, som løb af stablen i onsdags i denne uge i Valbyparken.

Folkekirken på Ungdommens Folkemøde 8. - 9. september

Folkemødet er en tilbagevendende demokratifestival i Valbyparken, hvor 25.000 unge kommer for at tale og diskutere samfund og samtid og blive klogere på 85 bærende samfundsaktører.

I folkekirkens telt er der højt til hvælvingerne, og alle spørgsmål er velkomne. En veloplagt skare af præster står klar til at samtale om alt mellem himmel og jord – og især det imellem.

Onsdag d. 8. september, kl. 9.00-15.00

11:30-12:15: Talk: "Tal for Guds skyld om det" v. Lotte Blicher Mørch og Charlotte Cappi Grunnet.

Under temaet Sundhed & Trivsel byder folkekirken til talken ”Tal for Guds skyld om det”. Her samtaler hospitalspræst Lotte Blicher Mørch og studenterpræst Charlotte Cappi Grunnet med unge, som har haft alvorlig sygdom og død tæt inde på livet. Vi hører, hvordan de unge har åbnet op om det svære, de har gennemgået, og involveret andre i det.

Torsdag d. 9. september, kl. 9.00-15.00

13:00-14:00: Workshop: "Den gode ven" v. Christian Bro og Benedikte Sommer.

I workshoppen ”Den gode ven” har folkekirken fokus på dem, der står omkring den sørgende. Hvad siger og gør man, når ens ven rammes af sorg? Det finder vi i fællesskab gode svar på.

Læs mere om Ungdommens folkemøde: www.ungdommensfolkemoede.dk

Kilde: Københavns Stift