Coronavirus

Statsministeren gav folkekirken respit, men forude venter den vanskelige genåbning

Statminister Mette Frederiksen nævnte specifikt kirken som en af de institutioner, der skal forblive lukket til og med den 10. maj. Det gav folkekirken påskefred, men på et tidspunkt kommer diskussionen om, hvordan en gradvis genåbning af kirken kan se ud. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

ANALYSE: Regeringens melding om, at kirkerne skal forblive lukket i yderligere fire uger, har udsat diskussionen om, hvordan en gradvis genåbning skal se ud i folkekirken

Mandag aften blev der formentlig draget et lettelsens suk i bispegårdene landet over, da statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde eksplicit nævnte, at kirkerne skal forblive lukkede til og med den 10. maj, som det meste af samfundet i øvrigt.

Morten Bangsgaard

Morten Bangsgaard skriver kirkepolitiske analyser til Kirke.dk.

Han er tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen. Han er uddannet fra Københavns Universitet og CBS, og læser til daglig teologi på Københavns Universitet samt er medlem af Det Etiske Råd og Tænketanken Eksistensen.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien