Sommerlæsning: Hvem er de kulturkristne, og hvad er klassisk kristendom?

Kåre Gade, redaktør for Kirke.dk, og Jens Ole Christensen, sognepræst og tidligere generalsekretær for Luthersk Mission, var begge inviteret til at tale på Evangelisk Luthersk Netværks kirkefest i 2019. Kåre Gades kritik af "højrefløjen" medførte efterfølgende en debat på Kirke.dk – læs eller genlæs indlæggene her. Foto: Iben Gad, Jens Welding Øllgaard

LÆS ELLER GENLÆS: En af de mest læste debatter på Kirke.dk det seneste år var mellem Kirke.dk's redaktør Kåre Gade og sognepræst Jens Ole Christensen. Læs indlæggene om højrefløj, kulturkristendom og folkekirkens rummelighed

Redaktør til "højrefløjen": Jeres kristendom er ikke mere "klassisk" end min

Redaktør til "højrefløjen": Jeres kristendom er ikke mere "klassisk" end min

Sognepræst til redaktør: Der er stadig huller i din viden

Sognepræst til redaktør: Der er stadig huller i din viden

ÅBENT BREV: Kritikken af glosen "klassisk" tro og kristendom er diskutabel. Tør vi ikke sætte ord på grænserne, så gør vi teologien ligegyldig. Sådan skriver Jens Ole Christensen i et åbent brev til redaktør Kåre Gade som svar på hans kritik af den kirkelige "højrefløj"

Redaktør: Begreberne "klassisk" og "bibeltro" kristendom monopoliserer den sande tro
Evangelisk Luthersk Netværk

DEBAT: "Vi kan og må være uenige om, hvad der er god og dårlig teologi, men vi kan ikke tage patent på at være dem, der står for den ”klassiske” eller ”bibeltro” kristendom." Kirke.dk's redaktør svarer sognepræst Jens Ole Christensen i debatten om "'Højrefløjen' set udefra"

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail