Debatindlæg

Sognepræst: Høj løn til karrierepræster fremmer ikke kristendommens kår

Præsteforeningens karrierevejsprojekt vil betyde større lønforskel mellem ’karrierepræster' og 'gulvpræster', men det er stabile 'gulvpræster', er kirkens vigtigste grundlag, skriver Le Klint. På billedet underviser hun konfirmander i Hørsholm Kirke. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

DEBATINDLÆG: Det er præsterne på gulvet, der er folkekirkens allervigtigste grundlag. Hvis vi skal have kvalifikationstillæg, bør det deles solidarisk, skriver sognepræst Le Klint

Kan ny løn og flere karrieremuligheder løse folkekirkens problemer med præstemangel? Det var det indtryk, jeg fik, da jeg for nylig var til fagforeningsmøde med Præsteforeningen i Dyssegård Kirke i Helsingør Stift.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail