Kirkesyn

Sognepræst: Der er brug for et nyt præsteløfte – her et forslag

Da det nuværende præsteløfte blev udfærdiget i 1868, gjorde et mindretal i kommission indsigelse mod, at de lutherske bekendelseskrifter skulle indgå – med den begrundelse, at tro ikke skal bindes til konfession, skriver sognepræst Louise Højlund. Foto: Privatfoto

KIRKESYN: Gud er en levende Gud, kirken er en levende kirke, men præster skal aflægge løfte på, at de bliver indenfor de dogmatiske rammer, som Luther og Melanchton definerede. Sognepræst Louise Højlund har et et bud på et præsteløfte, hun heller ville have afgivet

Et løfte er en højtidelig handling, der forpligter, og som bør gives med udelt sind. Vi lover ikke så meget – sådan højt og helligt!

Kirkesyn

I klummen "Kirkesyn" reflekterer skiftende skribenter over forholdet mellem kirke og samfund, kald og professionalisme, kultur og forkyndelse, menighed og ansatte, engagement og arbejdsmiljø. Faste bidragsydere er blandt andre Eva Holmegaard Larsen, Louise Højlund, Mette Bock og og Laura Cæcilie Jessen.

Læs alle klummer i serien