Sogne, som testede ny valgmodel: Den fungerer udmærket

I alt 68 sogne deltog i 2014 i et forsøg, som afprøvede den valgmetode, der i år gælder for alle menighedsråd i folkekirken. “En valgforsamling giver en højere grad af åbenhed,", lyder det blandt andet fra dem. Foto: Niels Aage Skovbo, FOKUS

Kirke.dk har ringet til tre tilfældigt udvalgte sogne, der tidligere har deltaget i forsøg med den nye model, der er indført til Menighedsrådsvalget 2020. De er alle positive

Mens flere sogne er bekymrede for den nye valgform ved menighedsrådsvalget i 2020, er der ro at spore blandt de sogne, der allerede har prøvet metoden med en valgforsamling.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail