Mandagsnyhedsbrevet

Skal folkekirken skrotte Luther? Vild teologisk debat indleder 2022

"Den ene part i den aktuelle debat, Thomas Reinholdt Rasmussen, der ofte som præst og provst har deltaget i teologiske debatter, udtaler sig nu som biskop – den øverste, teologiske myndighed i stiftet. Derfor får hans synspunkter en helt anden vægt," skriver Kåre Gade. Foto: Iben Gad

Der er et ulmende oprør mod Luther som urørlig kirkefader i folkekirken. Men kan folkekirken kassere Den Augsburgske Bekendelse og stadig kalde sig luthersk? Og hvis ikke, hvad betyder det så for Grundlovens paragraf 4?

Hvis man synes, at debatten i folkekirken handler alt for meget om arbejdsmiljø, struktur, mursten og økonomi og alt for lidt om teologi og kristendom, så har den seneste uge budt på opmuntrende nyt:

Redaktørens analyser og kommentarer

Her har vi samlet analyser og kommentarer skrevet af Kåre Gade, redaktør for Kirke.dk

Læs flere