Serie: Funktionspræsten

Hvorfor blev du funktionspræst? Hvordan adskiller et job som funktionspræst sig fra et job som sognepræst? Hvilke kompetencer er de vigtigste for dig i dit arbejde? Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig? I serien "Funktionspræsten" stiller vi spørgsmål til nogle af de teologer, der arbejder som præster uden for den traditionelle folkekirke.

Sømandspræst: Det er vigtigt, at man er selvkørende og har pionerånd
Funktionspræsten

Sømandspræst: Det er vigtigt, at man er selvkørende og har pionerånd

Julie Sløk, der er Sømandspræst i New York, har hverken præstekollegaer, kirketjener eller kordegn. Til gengæld mødes hun en gang om måneden med nabolagets præster, imamer og rabbinere og taler om aktuelle emner som racisme og religiøse institutioners relevans under pandemien

Feltpræst: Kirken skal være tæt på sin menighed
Funktionspræsten For abonnenter på Kirke.dk

Feltpræst: Kirken skal være tæt på sin menighed

Til daglig arbejder Oral Shaw som sognepræst i Nr. Tranders, men nogle gange udsendes han som feltpræst for Jægerkorpset eller SIRIUS-patruljen. Hvor han som sognepræst kan bruge år på at opbygge intimitet med sin menighed, skal han som feltpræst finde nærværet i løbet af dage. Alligevel holder han af begge gerninger og oplever, at de supplerer hinanden godt

Hospitalspræst: Det er vigtigt at kunne ansvarsfordele mellem sig selv og Gud
Funktionspræsten For abonnenter på Kirke.dk

Hospitalspræst: Det er vigtigt at kunne ansvarsfordele mellem sig selv og Gud

FUNKTIONSPRÆSTEN: Når hospitalspræst Lotte Mørk cykler hjem efter en arbejdsdag på Rigshospitalet ansvarsfordeler hun. Noget tager hun ansvaret for, andet lader hun være op til Gud. Ritualerne spiller også en stor rolle i hendes arbejde og det samme gør det kristne modsvar til sygdom og død - nemlig opstandelsen.

Studenterpræst: Det er meningsfuldt for mig at være en hånd i ryggen på unge mennesker
Funktionspræsten

FUNKTIONSPRÆSTEN: Når universitetspræst Camilla Aggersbjerg holder samtaler med studerende om alt fra kærestesorg, eksamensangst, mening, tro og tvivl, oplever hun, at de vigtigste kompetencer i hendes arbejde er hendes teologiske fundament i kombination med hendes terapeutiske efteruddannelse.