Ny folkekirkestatistik

Se tallene for dit sogn: Hvad betyder uddannelse for folkekirkemedlemskab?

I 2019 var 272.796 personer med en højere videregående uddannelse medlem af folkekirken, mens 166.117 ikke var medlem. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik. Følg Kirke.dk's guide for at se, hvordan det så ud i dit sogn. Foto: Kåre Gade

Hvert år i februar offentliggør Danmarks Statistik de seneste tal for folkekirken - helt ned på sogneniveau. Her er Kirke.dk's guide til, hvordan du forholdet mellem uddannelse og medlemsskab i dit lokale sogn

1. Gå ind på Statistikbanken.dk

Statistikbankens hovedside kan du vælge fanebladet 'Kultur og Kirke' i venstre spalte.

Ny folkekirkestatistik

Hvert kvartal offentliggør Danmarks Statistik de seneste tal for folkekirken i Statistikbanken. Tallene for fjerde kvartal, som publiceres i februar, er særligt interessante, fordi de gør det muligt at se den samlede tendens for det forløbne år.

Statistikken, som går tilbage til 2006, viser medlemstal, kirkelige handlinger og ind- og udmeldelser helt ned på sogneniveau.

Samtidig er der en række muligheder for at filtrere tallene efter forskellige parametre, for eksempel herkomst, alder, uddannelse og socioøkonomisk status. For eksempel hvor mange indvandrere fra henholdsvis vestlige og ikke-vestlige lande, der er medlem af folkekirken. Eller hvor mange efterkommere af indvandrere, der er medlem.

Det er kun en del af den data, som Danmarks Statistik råder over, der bliver gjort offentligt tilgængelig.