Fokus på menighedsrådet

Sådan fik Haraldskirken et musikakademi og en familiefredag med gratis slik

Ea Løvenwald blev valgt til menighedsrådet i 2016. Hun har brugt tiden siden da på at udvide kirkens aktiviteter. Foto: Heiner Lützen Ank

Det tager tid og åbenhed for uenighed at udvikle en vision for et sogn, fortæller menighedsrådsmedlem Ea Løvenwald, der har været med til at skabe nye kirkelige fællesskaber i et område, hvor folkekirkemedlemmer er i mindretal

Selv om man er nyt medlem af et menighedsråd, kan man godt være med til at skubbe kirken i en ny retning.

Hjælp til visionsarbejde

Kirkefondet tilbyder at lave en såkaldt Inspirationsdag, hvor den lokale menighed bliver hjulpet på vej i en diskussion af sognets fremtid.

Medlemmer af Landsforeningen af Menighedsråd har mulighed for at deltage i workshops, inspirationsdage og på kurser. Foreningen stiller også sine konsulenter til rådighed i visionsarbejde

Fokus på menighedsrådet

Den 15. september skal der vælges medlemmer til folkekirkens menighedsråd. I ugerne op til valget sætter Kirke.dk fokus på arbejdet i menighedsrådet: Hvad er menighedsrådets opgaver, og hvordan løser man dem? Hvilke udfordringer og muligheder byder samarbejdet med præster og kirkefunktionærer på? Og hvad har de medlemmer, der blev valgt ved sidste valg, lært efter fire år i menighedsrådet?

Læs artikelserien, hvor menighedsrådsmedlemmer deler deres erfaringer