Rundspørge: Hver fjerde formand har siddet i menighedsråd i mindst 20 år

Menighedsrådsformænd sidder længe på posten, viser rundspørge. I gennemsnit har formændene siddet for enden af bordet i 8,4 år, og hver fjerde formand har desuden været medlem af menighedsrådet i 20 år eller længere. Foto: Niels Åge Skovbo, Fokus

Det er et tegn på et velfungerende fællesskab, men også på, at det kan være svært at komme ind som ny, mener eksperter i frivillighed og ledelse om ancienniteten blandt folkekirkens menighedsrådsformænd

I ét ud af fire menighedsråd er der med stor sandsynlighed mindst ét særdeles velkendt ansigt til møderne. Hver fjerde menighedsrådsformand har nemlig været medlem af et menighedsråd i mindst 20 år.