Mandagsnyhedsbrevet

Regionaliseringsaftale får store konsekvenser for teologi

Den såkaldte regionaliseringsaftale kræver, at universitet reducerer antallet af pladser med 10 procent de kommende år. Universitetet skal selv føre kniven, og nu ser det ud til, at reduktionerne kommer til at ramme teologi hårdt.  Foto: Leif Tuxen

ANALYSE: Optaget på teologi på Københavns Universitet risikerer i de kommende år at blive reduceret betydeligt. Rektoratet lægger op til, at uddannelser med høj kandidatledighed skal levere en relativt større andel af den 10-procentsreduktion af antallet af studiepladser, som den såkaldte regionaliseringsaftale har pålagt universiteterne

Der bliver færre studiepladser på teologi på Københavns Universitet de kommende år. Den såkaldte regionaliseringsaftale kræver, at universitet reducerer antallet af pladser med 10 procent de kommende år. Universitetet skal selv føre kniven, og nu ser det ud til, at reduktionerne kommer til at ramme teologi hårdt. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Morten Bangsgaard

Morten Bangsgaard skriver kirkepolitiske analyser til Kirke.dk.

Han er tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen. Han er uddannet fra Københavns Universitet og CBS, og læser til daglig teologi på Københavns Universitet samt er medlem af Det Etiske Råd og Tænketanken Eksistensen.

Læs alle Morten Bangsgaards analyser