Analyse

Regeringens kirkepolitik: Det talte ord gælder

Regeringens tilgang til folkekirken er udelukkende lyttende og anerkendende, mener Morten Bangsgaard. Derfor blev folkekirken heller ikke nævnt med et eneste ord under statsministerens åbningstale, eller da Folketinget havde åbningsdebat. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

ANALYSE: Hvordan problemet med manglende arbejdskraft skal løses, er der ikke mange konkrete, politiske forslag til. Det samme gælder for manglen på arbejdskraft i folkekirken. Anerkendelse og forståelse for folkekirkens særlige rolle i samfundet er nemlig vigtigere end konkret lovgivning

00’ernes kontraktpolitik, hvor det, vælgerne blev lovet før valget, blev gennemført fra ord til andet, er med den nuværende regering endegyldigt afløst af et nyt paradigme i dansk politik: Intentionel politik. Altså at regeringen med et af tidens ord italesætter hvilke politiske mål, den sigter efter fremfor at afgive helt præcise og klippefaste løfter om dette og hint. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Morten Bangsgaard

Morten Bangsgaard skriver kirkepolitiske analyser til Kirke.dk.

Han er tidligere generalsekretær i Det Konservative Folkeparti og adm. direktør i IT-Branchen. Han er uddannet fra Københavns Universitet og CBS, og læser til daglig teologi på Københavns Universitet samt er medlem af Det Etiske Råd og Tænketanken Eksistensen.

Læs alle Morten Bangsgaards analyser