Fokus på menighedsrådet

Udlandsprovst: Tre måder udlandskirker kan inspirere menighedsråd i Danmark

Selma Ravn uden for Frederikskirken, den danske kirke tæt ved Triumfbuen. Efter seks år som præst for den danske menighed i Paris er hun vendt hjem for at blive udlandsprovst og leder af Danske Sømands- og Udlandskirker. Hun har tre gode råd til folkekirkens menighedsråd. Foto: Sille Arendt

Menighedsråd i folkekirken kan lære af, hvordan udlandskirker håndterer økonomi, frivillighed og skaber fællesskab. Det mener Selma Ravn, ny udlandsprovst og leder af Danske Sømands- og Udlandskirker

Billedet på det særlige sammenhold omkring en udlandskirke kan ses med et blik kastet over 170 mennesker, der sidder og spiser dansk smørrebrød i Frankrig.

Danske Sømands- og Udlandskirker

Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, er en fri, kirkelig organisation, som er folkekirke for danskere i udlandet.

I øjeblikket er der 48 danske sømands- og udlandskirker i storbyer, havnebyer samt i Sydslesvig. Kirkerne ligger i Europa, Asien, Australien, USA, Canada og Argentina.

DSUK har et tæt samarbejde med folkekirken. Alle præsterne er underlagt tilsyn af en dansk biskop, og mere end 1000 danske menighedsråd støtter organisation ved at være medlem af DSUK.

Kilde: DSUK

Fokus på menighedsrådet

Den 15. september skal der vælges medlemmer til folkekirkens menighedsråd. I ugerne op til valget sætter Kirke.dk fokus på arbejdet i menighedsrådet: Hvad er menighedsrådets opgaver, og hvordan løser man dem? Hvilke udfordringer og muligheder byder samarbejdet med præster og kirkefunktionærer på? Og hvad har de medlemmer, der blev valgt ved sidste valg, lært efter fire år i menighedsrådet?

Læs artikelserien, hvor menighedsrådsmedlemmer deler deres erfaringer