Kirke i udlandet

Udlandspræst bliver provst: Det lærte jeg om folkekirken ved at være præst i Australien

De frivillige spiller en meget vigtig rolle i kirkens liv i Australien. Her bliver de fejret ved en fest i foråret 2019. Foto: Bente Holdgaard

Efter syv år som præst i Sydney er Bente Holdgaard vendt tilbage til Danmark for at være provst i Svendborg. Kirke.dk har bedt hende pege på, hvilke erfaringer hun tager med hjem til folkekirken

Efter syv år som præst for den danske menighed i Sydney i Australien blev Bente Holdgaard i søndags indsat som provst for Svendborg Provsti og sognepræst i Vor Frue Pastorat i Svendborg.

Den danske kirke i Australien

Den danske kirke i Australien har hovedsæde i Frederikskirken i Sydney. Desuden er der en dansk kirke i Melbourne og Brisbane.

Det er den samme præst, der som udsendt af Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, betjener alle tre kirker.

Den første danske kirke blev bygget i Brisbane i 1915. I 1940 blev kirken flyttet il Sydney. Den nuværende kirke er fra 2002.

Læs mere om den danske kirke i Australien