Kirke i udlandet

Udlandspræst bliver provst: Det lærte jeg om folkekirken ved at være præst i Australien 

De frivillige spiller en meget vigtig rolle i kirkens liv i Australien. Her bliver de fejret ved en fest i foråret 2019. Foto: Bente Holdgaard

Efter syv år som præst i Sydney er Bente Holdgaard vendt tilbage til Danmark for at være provst i Svendborg. Kirke.dk har bedt hende pege på, hvilke erfaringer hun tager med hjem til folkekirken

Efter syv år som præst for den danske menighed i Sydney i Australien blev Bente Holdgaard i søndags indsat som provst for Svendborg Provsti og sognepræst i Vor Frue Pastorat i Svendborg. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Den danske kirke i Australien

Den danske kirke i Australien har hovedsæde i Frederikskirken i Sydney. Desuden er der en dansk kirke i Melbourne og Brisbane.

Det er den samme præst, der som udsendt af Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK, betjener alle tre kirker.

Den første danske kirke blev bygget i Brisbane i 1915. I 1940 blev kirken flyttet il Sydney. Den nuværende kirke er fra 2002.

Læs mere om den danske kirke i Australien