Boguddrag

Tre egenskaber kendetegner den gode leder af frivillige

Foto: Adam Garff

Der er et voksende behov for og ønske om at arbejde målrettet med at involvere og lede frivillige i folkekirken. Bogen “Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken” har som projekt at imødekomme efterspørgslen fra landet sogne. Her kan du læse et uddrag fra bogen om kendetegnene ved en god leder - og gode råd til at blive endnu bedre

På baggrund af en undersøgelse, vi har gennemført i forbindelse med tilblivelsen af denne bog, og med afsæt i mange års erfaring med udvikling af ledere af frivillige, både i og uden for folkekirken, har vi identificeret tre egenskaber, som kendetegner en god leder af frivillige. Det er evnen til at skabe retning, evnen til at skabe engagement og evnen til at reflektere over egen praksis. I praksis optræder de tre egenskaber sjældent adskilt i specifikke ledelseshandlinger, men herunder behandler vi dem hver for sig.

Om bogen

“Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken“ er blevet til i et samarbejde mellem Forlaget Ingerfair, Kirkefondet og 3K-uddannelsen på Diakonhøjskolen i Aarhus.

Bogens ønske er at give folkekirkens ansatte et solidt grundlag for at kunne arbejde med frivillige ved at udstyre dem med redskaber til at fremme kirkens liv og vækst og med brug af mange eksempler fra landets kirker.

Bogen er til folkekirkens menighedsrådsmedlemmer, præster og andre ansatte, der arbejder med, samarbejder med, leder eller organiserer det frivillige arbejde.

“Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken“ er skrevet af Dorte Kappelgaard, Troels B. Carlander og Steen Eskildsen, den fylder 172 sider og kan købes hos Forlaget Ingerfair eller hos Kirkefondet. Bogen koster 299 kroner.