Stress på arbejdspladsen

Sådan undgår organisationslederen at få stress

Biskop Henrik Stubkjær var generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp fra 2005 til 2014. "Det var et værdibaseret arbejde, som man ikke tager bare for pengene, så det var et job, der kunne kræve min tid døgnet rundt,” husker Henrik Stubkjær. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En stresset leder mangler overblik og kreativitet, mener biskop Henrik Stubkjær. Læs hans og forfatter Thomas Milsteds råd til at undgå stress

Der er ingen, der har gavn af en stresset leder. Det mener biskop over Viborg Stift Henrik Stubkjær, der fra 2005 til 2014 var generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Henriks Stubkjærs råd til at undgå stress

- Hav faste rutiner, hvor der er afsat tid til familie og fritid. Det kan for eksempel være at komme hjem til aftensmad hver dag.

- Hav et fristed. Det kan for eksempel være et sommerhus, hvor der er plads til afslapning, kreative projekter eller alenetid.

- Hav modet til at uddelegere opgaver til medarbejderne.

- Kend din plads som leder. Du skal have et overordnet indblik i organisationen, ikke kende hver en detalje. Hold strategiske møder med dem, der ved hvor det brænder.

- Kend dig selv, og mærk efter, hvornår du skal geare ned. Stress giver tunnelsyn, og gør det umuligt at overskue, hvad der sker i organisationen.