Fokus på kirketjeneren

Sådan sparede provsti over 200.000 kroner på indkøb af katafalker

Flere uheld med ældre kistevogne og katafalker fik nabosogne i Aalborg Norde Provsti til at gå sammen om indkøb af 17 nye katafalker. Skærpede krav fra Arbejdstilsynet og højere gennemsnitsvægt i befolkningen er faktorer, der stiller større krav til udstyret. Foto: Adam Garff

14 nordjyske sogne fik store prisnedslag ved fælles indkøb af katafalker. "Når vi er samlet, kan vi lige så godt tale om, hvad vi kan være fælles om," siger menighedsrådsformand om at samarbejde på tværs af sogne

Nye kistevogne og katafalker er bekostelige affærer for en lokal kirke, hvis de skal leve op til Arbejdstilsynets nyeste krav til et godt arbejdsmiljø for kirketjeneren.

Gode råd til fælles indkøb af katafalker

Tre gode råd til at indkøbe katafalker fra Tommy Hvedhaven, der er formand for menighedsrådet i Vester Hassing Sogn.

Han har været med til at samle 14 sogne fra to provstier i Nordjylland om indkøb af i alt 17 katafalker.

1. Gå sammen med andre sogne for at få rabat ved køb af flere katafalker

2. Menighedsrådet skal inddrage medarbejderne i kirken i valg af udstyr

3. Indhent tilbud fra forskellige udbydere og inviter udvalgte firmaer ud for at demonstrere udstyret

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien