Kirkens arbejdsmiljø

Psykolog: Sådan kan kirkens medarbejdere omfavne en travl juletid

Præster og kirkefunktionærer bør minde sig selv om, at fulde huse og juletravlhed er et tegn på, at deres indsats gør en forskel, mener psykolog. Her er sognepræst Christine Gjerris klar til juleafslutning i Hellerup Kirke. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

LÆS ELLER GENLÆS: Julen er en god anledning til at betone glæden ved sit arbejde i folkekirken og en god anledning til at teste sit arbejdsmiljø, mener psykolog fra Folkekirkens Arbejdsmiljø Rådgivning

Er det ikke rart med fulde huse og mærke, at du virkelig gør en forskel med din indsats i en travl juletid?

Undgå stress i julen

Signe Steenfeldt Møller-Sørensen, psykolog ved Folkekirkens Arbejdsmiljø Rådgivning, giver råd til, hvordan man som medarbejder i folkekirken kan imødekomme en travl juletid:

• Brug juletiden som en test af, hvordan arbejdsmiljøet fungerer
  • Opdel opgaver efter ‘kan’ og ‘skal’
  • Læg mærke til symptomer på stress
  • Brug frirum og pauser på for eksempel tid alene, motion eller natur
  • Beton det positive ved en travl tid over for kolleger