Fokus på kirketjeneren

Præst: Kirketjeneren er et ansigt på kirkens kerneydelser

"Ved gudstjenester og kirkelige handlinger er det sådan, at det i sidste ende er præsten, der har ansvaret, og så her skal kirketjeneren i situationen gøre som anvist. Det har jeg kun oplevet alle være indforstået med," siger Jens Christian Bach Iversen. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

Den gode kirketjener finder praktiske løsninger og møder mennesker med værdighed, siger formand for Præsteforeningens arbejdsmiljøudvalg

Kirketjeneren er i virkeligheden et af ansigterne på folkekirkens kerneydelser, for kirketjeneren er gerne den første, folk hilser på ved gudstjenester og kirkelige handlinger.

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien