Fokus på kirketjeneren

Præst: Kirketjeneren er et ansigt på kirkens kerneydelser

"Ved gudstjenester og kirkelige handlinger er det sådan, at det i sidste ende er præsten, der har ansvaret, og så her skal kirketjeneren i situationen gøre som anvist. Det har jeg kun oplevet alle være indforstået med," siger Jens Christian Bach Iversen. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

Den gode kirketjener finder praktiske løsninger og møder mennesker med værdighed, siger formand for Præsteforeningens arbejdsmiljøudvalg

Kirketjeneren er i virkeligheden et af ansigterne på folkekirkens kerneydelser, for kirketjeneren er gerne den første, folk hilser på ved gudstjenester og kirkelige handlinger. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien