Fokus på organisten

Organist: Ti gode råd til en orgelrenovering

Tålmodighed og lokalt engagement er to af de ting, Lasse Toft Eriksen, organist i Treenighedskirken i Esbjerg, fremhæver, hvis man skal have renoveret et orgel. Foto: Heiner Lützen Ank

Palmesøndag 2018 tog menigheden ved Treenighedskirken i Esbjerg deres orgel i brug igen efter en omfattende restaurering. Lasse Toft Eriksen, kirkens organist, giver ti gode råd til andre, der skal have et orgel renoveret

”Jeg har været ude og høre mange orgler og samtidig haft tommestok med, så jeg kunne måle, hvor langt der er fra tangenterne og bænken ned til gulvet. Det har været alt værd, at jeg har gjort det.”

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Ti korte råd på kort formel

1.    Stå selv for fondsansøgninger 
2.    Hav tålmodighed
3.    Skab lokalt engagement
4.    Tag rundt og besøg orgler
5.    Stil krav
6.    Fremhæv det specielle
7.    Få den rette konsulenthjælp
8.    Vend dine tanker med organistkollegerne
9.    Skal være rart at sidde ved og betjene
10.  Giv orglet de rette rammer 
 

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien