Fokus på organisten

Organist: Det skal man vide om klaveret i gudstjenesten

"Særligt rytmisk musik og nogle af de nyere rytmiske salmer kan med fordel spilles på klaver. Når det er sagt, kan det meste dog sagtens lade sig gøre også på orgel. I mig er der ingen tvivl om, at begge instrumenter har deres berettigelse i kirkerummet." Sådan siger Mads Granum om klaveret i kirkerummet. Læs alle hans råd råd og brugen af klaver i gudtjenesten i artiklen. Foto: Jakob Hansen

I de senere år er der kommet en opblomstring i brug af klaverer og flygler i kirken. Alligevel er mange varsomme med at tage instrumentet i brug under kirkelige handlinger. Kirke.dk har spurgt Mads Granum, organist i Lindevang Kirke på Frederiksberg om, hvordan man får mest ud af klaveret

Mads Granum har et imponerende CV.

Det kan klaveret i gudstjenesten

1. Det giver mulighed for afveksling

2. Man kan gøre kirkerummet større eller mindre

3. Klaveret har både anslagsfølsomhed og sustainpedal

4. Klaveret er gode muligheder for akkompagnement

5. Det giver bedre mulighed for sangværksted inden højmessen

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien