Fokus på kirketjeneren

Gode råd til indkøb af kistevogn eller katafalk

Det er en god idé at få en eller flere kistevogne eller katafalker på prøve, så man kan teste dem inden køb. Sådan lyder et af flere gode råd til nyanskaffelse af vogne til kistehåndtering. Foto: DSN A/S

Det er ikke en enkel opgave at anskaffe sig det rette tekniske hjælpemiddel til at transportere de tunge og uhåndterbare kister. Eksperter giver her gode råd til, hvordan man anskaffer sig den rette kistevogn eller katafalk

Det er ikke tilladt for kirketjenere og gravere at løfte kister i forbindelse med begravelser og bisættelser. Derfor skal der anvendes et teknisk hjælpemiddel, når kister skal transporteres fra kapel til kirke og fra kirke til rustvogn eller grav.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Katafalk eller kistevogn?


En katafalk er beklædt med faste sider. Normalt er den sort, men den findes også i egetræ eller andre træsorter. Typisk er den lidt dyrere end en kistevogn, på samme måde som den ofte fylder mere og kræver lidt mere plads. 

En kistevogn har ikke faste sider, men når den står i kirken, vil man typisk sætte et klæde fast med velkro. Den er typisk lidt billigere end en katafalk, fylder ofte mindre og er mere manøvreringsdygtig. 

Prislejet på elektriske katafalker og kistevogne befinder sig mellem 30.000 og 60.000 kroner. 

Kilde: Svend Erik Riisager, direktør i DSN A/S

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien