Fokus på organisten

Fem råd til organisten om arbejdet med udviklingshæmmede

At undervise udviklingshæmmede konfirmander som organist handler ikke om at være en dygtig musiker, selv om man gerne må være det. Det handler om at sætte sig selv i spil, mener Martin Lysholm Hornstrup. Foto: privat foto

Organist Martin Lysholm Hornstrup har stået for den musikalske del af et nyt undervisningshæfte målrettet udviklingshæmmede konfirmander. Her giver han organisten fem tips til at arbejde med denne målgruppe

”Jeg har lyst til at sige til mine kollegaer, at det er inspirerende arbejde. Her kan vi noget som præsterne ikke kan. Vi kan nå længere ind til de her børn,” siger Martin Lysholm Hornstrup.

De fem råd

1. Skab kontakt, før du begynder at spille

2. Brug lyd til at kommunikere med dem, som ord ikke kan nå

3. Vælg de konkrete salmer

4. Det er ikke nødvendigt at holde cirkus: Alle har brug for ro

5. Der kræves noget af dig som menneske, udover at være musiker

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien