Ledelse af frivillige

Fem råd til at lede frivillige i folkekirken

I folkekirken handler god ledelse grundlæggende om at give mennesker plads til at engagere sig. Udviklingskonsulent i Kirkefondet Dorte Kappelgaard fortæller hvordan

Kan man overhovedet tale om frivillige i folkekirken?

Dorte Kappelgaard

Dorte Kappelgaard er uddannet sociolog fra Københavns Universitet i 2009 og har beskæftiget sig med frivillighed, bl.a. hos Center for Ungdomsstudier, ved Frivilligcenter Hillerød og som selvstændig konsulent og foredragsholder.

I 2014-2017 var hun ansat som udviklingskonsulent i Kirkefondet og har siden 2017 skrevet erhvervs-ph.d. for Kirkefondet på Teologisk Fakultet på Københavns Universitet om udvikling af eksistentielle mødesteder i folkekirken.

Dorte Kappelgaard er desuden medforfatter til to bøger om frivillighed:

”Ledelse af frivillige – en håndbog”, Forlaget Ankerhus 2011 (med Rie Skårhøj) og ”Ledelse og involvering af frivillige i Folkekirken”, Forlaget Ingerfair 2016 (med med Troels B. Carlander og Steen Eskildsen).