Folketingsvalg 2019

Er kirkepolitikken vigtig for, hvor du sætter dit kryds? Se, hvad partierne mener, før du stemmer

I denne artikelserie har vi bedt de opstillingsberettigede partier forholde sig til udvalgte kirkepolitiske spørgsmål. Få det store overblik i boksen herunder, og klik dig videre til de enkelte artikler i højre side Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Få overblikket over forskellene i dansk kirkepolitik her på siden ved at navigere rundt i boksen. Tryk på forstørrelsesglasset for at læse svarene

Vi har samlet partiernes svar i kategorierne:

  • Ja 
  • Nej 
  • Hverken eller

Få det store overblik i boksen herunder

Sådan har vi gjort

De kirkeordførere, vi har spurgt, er

*Nye Borgerlige, Partiet Klaus Riskjær Pedersen, Kristendemokraterne og Stram Kurs har ikke selvstændige kirkeordførere. Vi har spurgt partiernes formænd i stedet for.

Kirkeminister Mette Bock har svaret på vegne af sit parti Liberal Alliance (i stedet for kirkeordfører Leif Mikkelsen). 

Uddrag fra artiklerne

Foto: Steen Brogaard/Folketinget.

Carolina Magdalene Maier fra Alternativet forklarer blandt andet, at hendes parti er splittet på midten i spørgsmålet om at skille kirke og stat ad.

"Det er vi uafklarede i forhold til. Halvdelen af vores medlemmer mener ja, den anden halvdel mener nej," siger den alternative ordfører.

Dansk Folkeparti vil bevare folkekirken som den er. Derfor afiver de at indføre en såkaldt forfatning for folkekirken.

"Folkekirken skal ikke have sin egen forfatning. Vi er meget glade for, at det er folketinget, som tager sig af folkekirkens rammelovgivning," Dansk Folkepartis kirkeordfører Christian Langballe.

Klik på linksne i højre side, og bliv klogere på Carolina Magdalene Maier, Christian Langballe og de øvrige politikeres visioner for folkekirken og kirkelivet. 

Foto: Steen Brogaard/Folketinget.