Fagbøger 2018

Årets bedste fagbøger

Fire anmeldere giver deres bud på de bedste og mest relevante fagudgivelser fra 2018.

Kirke.dk har bedt fire fagpersoner om at anbefale de bedste fagbøger fra det forgangne år. Bøgernes temaer spænder vidt, og handler både om ledelse og kirkemusik, foreningsliv og teologi

Erling Andersen, lektor ved FUV, om "Beslutninger i teori og praksis" af Søren Voxted:

I alle organisationer bliver der taget beslutninger. Det er netop det, der definerer en organisation, at den er en social enhed, der formår at tage beslutninger. Men hvor tages beslutningerne i folkekirken?"

Her er de anmeldte fagbøger listet efter rækkefølgen i artiklen:

1. "Beslutninger i teori og praksis" (red.) Søren Voxted, Hans Reitzels Forlag.
  2. "Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor" (red.) Morten Kusk Fogsgaard & Manon de Jongh, Dansk Psykologisk Forlag.
  3. ”Min sjæl gør ondt, Sergej Prokofjev mellem to verdener” af Karl Aage Rasmussen, Gyldendal.
  4. ”Gudstjenesten fænomenologisk set” af Jakob Wolff, Eksistensen.
  5. ”Med hjerte og hjerne, ledelse af folkelige organisationer” af Bjarne Hastrup, Henrik Stubkjær & Inge Vestbo, DJØF.
  6. ”Hvorfor er vi protestanter? Om reformationen og teologien” af Niels Henrik Gregersen, Eksistensen.
  7. "Jesus" af Kasper Bro Larsen (Tænkepauser), Aarhus Universitetsforlag.
  8. "Jan Hus, kirke, korstog og kætteri" af Peter Tudvad, People's Press.