Nyhedskommentar

Redaktør: Statistikken er et ædrueligt korrektiv til erfaringen, men den kan ikke stå alene

Statistik kan fortælle noget om, hvem det er, der vælger folkekirken fra. Men den kan ikke forklare hvorfor, og den kan ikke pege på løsninger. Derfor er der brug for, at præster og menighedsråd lader teologien gennemlyse tallene, skriver redaktør Kåre Gade. Foto: Iben Gad

NYHEDSKOMMENTAR: I takt med, at en stadigt større del af befolkningen står uden for folkekirken, bliver den årlige kirkestatistik særligt interessant, fordi den fortæller noget om de danskere, som netop ikke bidrager til præsternes erfaringer

Det er en rituel dans, der udføres hvert år i februar, når de årlige tal for folkekirken offentliggøres. Pressen fortæller historien om folkekirkens faldende medlems- og dåbsprocent, til vanlig irritation for de folkekirkelige repræsentanter, der på deres side famler efter den positive vinkel:

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail