Mandagsnyhedsbrevet

Redaktør: Man kan blive cand.mag. uden at kende historien om Isaks ofring. Men kan man blive præst?

Det Gamle Testamentes fortælling om Abraham, der på Guds bud vil ofte sin søn Isak på Morias Bjerg, forudgriber Det Nye Testamente, hvor Jesus, Guds søn, er offerlammet. I den nye præsteuddannelse er Det Gamle Testamente ofret, fordi de studerende ikke har sprogkundskaberne til at kunne følge universiteternes kurser. Foto: Maleri af Laurent de La Hire, 1650

MANDAGSNYHEDSBREVET: I dag er en universitetsgrad ingen garanti for, at man kan sin bibelhistorie. Det Gamle Testamentes nedprioritering i en ny præsteuddannelse for akademikere er et problem, fordi Det Gamle Testamente er klangbunden under kristendommen

Jeg er ved at læse Hans Otto Jørgensens seneste roman, “Dead man walking”, en så-godt-som-selvbiografisk slægtsroman om dansk familielandbrugs storhed og fald. Romanens undertitel er “Mamrelund”, som er navnet på den lille lund for enden af slægtsgårdens have.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Redaktørens analyser og kommentarer

Her har vi samlet analyser og kommentarer skrevet af Kåre Gade, redaktør for Kirke.dk

Læs flere