Mandagsnyhedsbrevet

Redaktør: I en genåbning, der handler om økonomi, kommer kirken ikke foran i køen

Handsker, håndsprit og sangark er blevet den nye normalitet i kirkerne. Når coronareglerne begynder at stramme om efterårets program i kirkerne, vil presset på at få lempet reglerne øges. Men fordi kirkerne ikke er truet på økonomien, kommer de nok til at vente sidst i køen. Foto: Kåre Gade

MANDAGSNYHEDSBREVET: Der er langt fra det lille kirkeministerium til den kreds omkring statsministeren, hvor beslutningerne om coronagenåbning bliver truffet, og kirkerne står langt nede i køen af sektorer, som presser på for lempelser

Under forårets coronalukning arbejdede halvdelen af folkekirkens præster mindre end normalt, konkluderede en rundspørge i Kristeligt Dagblad i juni. Ifølge en iagttager viste det, at præsterne ikke opfattede deres virke som et kald, og at de derfor var uegnede til jobbet.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail