Redaktør: Coronakrisen trykprøver folkekirkens velordnede anarki

Hvordan kan en coronasikker altergang foregå, når kirkerne åbner? Det er et af mange spørgsmål, som en ny vejledning fra Kirkeministeriet skal besvare. Set fra et sogneperspektiv må man håbe på, at de nye retningslinjer bliver enklere og fokuserer på løsninger og muligheder, ikke kun krav og begrænsninger, skriver Kirke.dk's redaktør Kåre Gade. Foto: Kåre Gade/Helsingør Stift

ANALYSE: De næste uger vil vise, om den gode ånd fra sektorforhandlingerne formår at sive ned, ikke blot i vejledningen for kirkeåbningen, men også i samarbejdet i de enkelte kirker

Da det torsdag aften stod klart, at kirkerne kom med i anden fase af genåbningen efter coronanedlukningen, og Kirke.dk ringede rundt for at få kommentarer, var der én ting, som det lå alle folkekirkens parter på sinde at understrege:

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien