Nyhedsanalyse

Redaktør: Bilkaåbning og kirkelukning påskedag viser styrkeforholdet mellem stat og kirke

Hasteloven, der skal åbne butikkerne i påsken, mens kirkerne er lukkede, vil puste til uenigheder i kirkerne. For selv om der udadtil har været enighed om at følge påbuddet om lukning, ulmer konflikterne internt, skriver redaktør Kåre Gade. Foto: Iben Gad

NYHEDSANALYSE: Det vil blive opfattet som en provokation at åbne butikkerne på den triste påskedag, hvor kirkerne for første gang i historien vil være lukkede. Provokationen bliver ikke mindre af, at ingen i regeringen formentlig har skænket det en tanke

Da regeringen som ventet forlængede coronanedlukningen i yderligere to uger, sagde statsministeren, at det vil blive ekstra hårdt for danskerne, fordi påsken er en tid, som mange familier har stærke traditioner omkring. Det er en uomtvistelig sandhed. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien