Provsteformand: Spørgsmålet er ikke, om provsten skal være præst, men hvordan

"Måske skal vi i stedet for at tale procenter tage udgangspunkt i en diskussion om, hvad der er rimelige forventninger til provsten som præst?" Provsteforeningens formand Peter Birch vil drøfte nye måder at definere provstestillingens indhold på. Foto: Kåre Gade/Helsingør Stift

Provsterne bliver i stigende grad ledere, mens de får mindre tid til at være præster. Derfor er det nødvendigt at revurdere provstestillingens indhold, mener foreningens formand

Når Provsteforeningens formand Peter Birch tirsdag aflægger årsberetning på foreningens årsmøde i Maribo, vil han blandt andet tale om "Provstens ændrede rolle – og stillingsindhold?"

Årsmøde i Provsteforeningen

Årsmødet i Provsteforeningen afholdes i Maribo. På grund af coronasmitten er mødet afkortet til to dage, den 21.-23. september.

Læs formandens årsberetning

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail