Præsters løn: Se kriterierne for, hvem der kan blive udpeget til løngruppe 3

Præster i løngruppe 3 vil komme til at få en løn på op mod 47.000 kroner om måneden før pension, mens nyansatte præster i løngruppe 1 vil få lidt over 30.000 kroner – i begge tilfælde inklusive rådighedstillæg. Foto: Kåre Gade / Helsingør Stift

Et nyt lønsystem vil betyde, at en række præster med særlige funktioner løftes op i løngruppe 3, som tangerer lønniveauet for nogle provster. Her er kriterierne for, hvilke præster, der kan indstilles til det nye løntrin

Omkring 100 udvalgte præster med særlige funktioner skal løftes op i løngruppe 3, en særligt høj løngruppe, der skal skabe flere karrieremuligheder for præster. Det nye lønsystem ventes at træde endeligt i kraft ved udgangen af september 2020. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail