Præster kan få op mod 12 konfirmationer på én dag: Vi er fleksible

Forårets konfirmationer er mange steder udsat til efter sommerferien, men som reglerne for kirkerne ser ud nu, bliver der mange tomme kirkebænke. Det skaber udfordringer for sognene, som enten må begrænse antallet af gæster pr. konfirmand eller konfirmere enkeltvis eller i små hold. Foto: Kåre Gade

På grund af corona-retningslinjer får præster ekstra travlt med konfirmationer i august og september. ”Jeg er meget fleksibel,” siger sognepræst om udsigt til det, en anden præst kalder ”masseproduktion”

To præster i hver sin ende af landet har samme fleksible tilgang til konfirmationer, som på grund af coronakrisen er blevet udsat til sensommeren.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien