Mandagsnyhedsbrevet

Post-Lyngvild: Kirkekunsten bevæger sig på listesko rundt om et billedforbud

Designeren Jim Lyngvilds fotografiske fremstillinger af bibelske scener trak tusindvis af besøgende til Helligaandskirken i Faaborg og udløste en interne strid i menighedsrådet, da et flertal ikke ønskede at beholde billederne. Nu bliver de en del af varehuset Illums udsmykning på Strøget. Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

MANDAGSNYHEDSBREVET: Folkekirken trænger til et værk, der både har kant nok til at provokere den pæne, danske ‘Louisiana-kristendom’ og kvalitet nok til ikke friktionsløst at kunne glide ind i et stormagasins fashionudstilling, skriver Kirke.dk's redaktør

I forrige uge kunne Berlingske fortælle, at Jim Lyngvilds omdiskuterede bibelske fotografier, som et flertal af menighedsrådet i Faaborg ikke ønskede at beholde, nu får et efterliv i varehuset Illum.

Skriv et debatindlæg

Kirke.dk er dansk kirkelivs fagmedie. Har du en holdning, en reaktion eller en kommentar, så skriv til os. Debatindlæg må højst fylde 4500 tegn med mellemrum. Vi kan ikke garantere, at vi bringer alle indlæg, og vi forbeholder os retten til at redigere og forkorte. Kontakt os eventuelt, før du skriver.

Send en e-mail