Fokus på organisten

Organiststuderende: Man skal lære orglet at kende, før man kan blive rørt af det

“Jeg vil rigtig gerne være en del af et musikmiljø i en kirke, hvor man kan samarbejde med folk om at lave nogle flotte gudstjenester og nogle flotte koncerter,” siger Jens Adam Hørning. Han har allerede erfaring som organistvikar, her i Ordrup Kirke. Foto: Leif Tuxen

Hvad får en ung mand, der ikke er vokset op med hverken kirkegang eller musik til at søge ind på konservatoriet for at studere orgel? Kirke.dk har mødt en organiststuderende

I foyeren på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium sidder en gruppe unge musikere i en sofagruppe til højre for indgangen. Konservatoriet har hjemme i det gamle Radiohus på Frederiksberg. Huset, hvorfra DR i mange årtier sendte radio, hvor DR’s Symfoniorkester udviklede sig til et af verdens mest anerkendte, hvor man arbejdede i omgivelser udformet i klassisk dansk arkitektur. Det bløde møder det skarpe. Det mørke træ de grå marmoroverflader. Proportionerne, lysindfaldene og vinklerne.

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien