Fokus på kirketjeneren

Linda, Annette, Søren og Lisbeth – fire kirketjenere fortæller

Linda Larsen
Linda Larsen sad i mange år på kontor, indtil arbejdet foran skærmen gav hende slidgigt. Så blev hun kirketjener, og hun elsker arbejdet. I dag er hun pensionist, men arbejder stadig 15 timer om ugen som kirketjener i Erritsø Kirke. Foto: Kåre Gade

Kirketjenerne er måske den mest brogede skare blandt folkekirkens ansatte. Jobbet er ufaglært, men mange vælger at blive kirketjenere efter et langt arbejdsliv i andre fag. Vi har talt med fire af dem

Linda Larsen, Erritsø Kirke:

"For otte år siden var der en annonce i lokalavisen om, at kirken søgte en kirketjener. Jeg havde fået slidgigt i skulderen efter mange års kontorarbejde, og min datter opfordrede mig til at søge stillingen. Jeg er glad for, at hun overtalte mig – jeg har aldrig haft et bedre job. I dag er jeg pensionist og arbejder 15 timer om ugen sammen med en fuldtidsansat makker."

"Det bedste ved jobbet er, at jeg får ros hver dag. Får du måske det? Vi ser meget til menighedsrådet, og kontaktpersonen kommer ugentligt. Desuden kan jeg lide, at der sker så mange forskellige ting. Det kan være alt fra specialrengøring over indkøb til borddækning, når vi har hverdagsgudstjeneste med fællesspisning."

Fokus på kirketjeneren

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på kirketjenerfaget i folkekirken. Hvem er kirketjenerne, og hvordan ser de på deres fag? Hvilke glæder og udfordringer møder de i deres arbejde? Og hvad tænker kolleger og samarbejdspartnere om kirketjeneren?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på kirketjeneren med nyheder, baggrund, interview og guides.

Se alle artikler i serien