Kirkeordførere åbne for at drøfte præstetal politisk

Kirkeordførere er åbne for drøftelser med landets biskopper om antallet af folkekirkepræster. Biskopperne skal dog først klargøre, hvor stort behovet er, siger politikerne

At øge antallet af præster i en tid med præstemangel "ville virke ulogisk og ret provokerende for andre statsansatte," mener Enhedslistens Christian Juhl. DF vil omvendt gerne have flere præster i folkekirken. Politiske drøftelser om præstetallet forudsætter dog, at biskopperne gør problemet med præstetallet tydeligt, siger kirkeordførerne. Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix.

Hvis der er behov for flere præster i folkekirken, så vil kirkeordførerne gerne indgå i drøftelser om at løse den udfordring. Men det forudsætter, at folkekirken melder klart ud, hvad udfordringen nærmere består i, og hvilken løsning folkekirken ønsker.

Interesseret i hele artiklen?

Prøv Kirke.dk gratis i 14 dage

Se forretningsbetingelserne for Kirke.dk