Udendørs pinsegudstjenester

Politi skaber forvirring om udendørs gudstjeneste – trækker tilladelse til kirke tilbage

En kirke spurgte Københavns Vestegns Politi om tilladelse til at holde pinsgudstjeneste udendørs – og fik besked om, at det måtte de godt, hvis det foregik på kirkens ejendom. Tilladelsen blev trukket tilbage to dage senere. Foto: Kåre Gade

Kirker behøver ikke tilladelse til at afholde udendørs gudstjeneste for flere end 10 deltagere, lød det i et mailsvar til et sogn fra Københavns Vestegns Politi. Meldingen står i modstrid til et svar fra kirkeministeren, og politiet har sidenhen trukket sin vurdering tilbage

Mens kirkeministeren fastholder forsamlingsforbuddet på maksimum 10 personer til udendørs gudstjenester, fik en præst den modsatte melding fra sin lokale politikreds. 

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Kirkelivet og coronakrisen

De omfattende tiltag, der skal bremse coronasmitte i Danmark, får også hidtil usete konsekvenser for kirker og kirkelige organisationer. I denne serie dækker Kirke.dk de mange udfordringer, det stiller kirkelivet overfor, samtidig med at vi deler de løsninger og initiativer, som tages i brug lokalt og nationalt.

Læs alle artiklerne i serien