Organistfagforeninger i fælles udspil om vikarlønninger

Organistvikarer kan fremover henvise til de vejledende takster i fagforeningernes satsark, når de skal forhandle deres løn med menighedsrådet. Men det er stadig den enkelte vikar, der skal forhandle sin løn, og menighedsrådene er ikke forpligtet på at følge taksterne. Foto: Kåre Gade

For nylig udkom Organistforeningen og DOKS med et fælles satsark til vikarorganister. Det glæder freelanceorganist Birgit Kjær, som dog håber taksterne en dag kan blive formaliseret.

I november 2020 udkom et fælles satsark fra Organistforeningen og Dansk Organist og Kantor Samfund, DOKS, som giver organistvikarer nogle vejledende satser, de kan inddrage, når de skal forhandle deres løn.

Honorering af organistvikar i folkekirken

Ved vikaransættelser aftales vilkårene af organisten selv – medmindre der er tale om en vikaransættelse på mere end 8 timer om ugen over mere end 1 måned. Vikaransættelsen er i så fald omfattet af overenskomsten, og vikaren skal have et ansættelsesbevis og pension af sin løn.

Kilde: Organistforeningen