Organistfagforeninger i fælles udspil om vikarlønninger

Organistvikarer kan fremover henvise til de vejledende takster i fagforeningernes satsark, når de skal forhandle deres løn med menighedsrådet. Men det er stadig den enkelte vikar, der skal forhandle sin løn, og menighedsrådene er ikke forpligtet på at følge taksterne. Foto: Kåre Gade

For nylig udkom Organistforeningen og DOKS med et fælles satsark til vikarorganister. Det glæder freelanceorganist Birgit Kjær, som dog håber taksterne en dag kan blive formaliseret.

I november 2020 udkom et fælles satsark fra Organistforeningen og Dansk Organist og Kantor Samfund, DOKS, som giver organistvikarer nogle vejledende satser, de kan inddrage, når de skal forhandle deres løn.

Få gratis adgang til denne artikel og alt andet indhold på Kirke.dk i 14 dage.

Allerede abonnent?

Kirke.dk er Kristeligt Dagblads digitale nyhedsmedie for beslutningstagere, ansatte og frivillige i kirken og de kirkelige organisationer.

Vi er en uafhængig redaktion, som ugen igennem leverer:

  • Faglige nyheder
  • Kalenderoverblik
  • Navnenyt
  • Løsningsorienteret journalistik
  • Analyser og baggrundsviden
  • Inspiration på tværs af faggrupper
  • Netværk og erfaringsdeling

For at få fuld adgang til indholdet på Kirke.dk, skal man have abonnement. Udfyld formularen og få 14 dages prøveabonnement – gratis og uforpligtende.

Se priser og abonnementsbetingelser.

Honorering af organistvikar i folkekirken

Ved vikaransættelser aftales vilkårene af organisten selv – medmindre der er tale om en vikaransættelse på mere end 8 timer om ugen over mere end 1 måned. Vikaransættelsen er i så fald omfattet af overenskomsten, og vikaren skal have et ansættelsesbevis og pension af sin løn.

Kilde: Organistforeningen