Fokus på organisten

Organister dominerer opgørelse over sager om dårligt arbejdsmiljø

Organist og præst i samtale i Reerslev inden et bryllup. Så godt er samarbejdet ikke i alle kirker. Organister og præster er de to faggrupper, der dominerer i sager om arbejdsmiljø, og det siger noget om, at samarbejdet er udfordret, mener formand for Organistforeningen. Foto: Kåre Gade

Skarpt efterfulgt af præster er organister den faggruppe, der er involveret i flest sager hos Folkekirkens Arbejdsmiljø Rådgivning, viser opgørelse. Fagforeninger peger på ledelse og forhold i kirkerne som forklaring

I en opgørelse over sager om arbejdsmiljø indtager organister førstepladsen som den mest udsatte gruppe af fagpersoner i folkekirken, skarpt efterfulgt af præster og kirketjenere.

Organisters arbejdsmiljø

Midtvejsevalueringen af Folkekirkens Arbejdsmiljø Rådgivning (FAR) viser, at organister optræder flest gange i enhedens sager.

I alt omhandler 52 procent af i alt 101 sager organister. 51 procent involverer præster, mens 50 procent handler om kirketjenere.

72 procent af sagerne involverer flere end fem personer, og 73 procent handler om psykisk arbejdsmiljø.

Kilde: Oxford Research

Fokus på organisten

I en serie af artikler ser Kirke.dk nærmere på organistfaget. Hvad kendetegner det gode samarbejde mellem organist, præst og menighed? Hvilke udfordringer møder organisten i sit arbejde, og hvordan løser man dem? Hvorfor spiller pædagogik en voksende rolle på organistuddannelserne? Og hvordan stabler man et drengekor på benene?

Følg med, når Kirke.dk sætter fokus på organisten med nyheder, baggrund, interview, guides – og en komponistkonkurrence i samarbejde med Orgelklubben.

Læs alle artiklerne i serien